(2) kommenttia

Katujen suunnittelu alkaa kiireellä – päiväkoti ja osa suurkoulua pitäisi olla valmis parin vuoden päästä

Kirkkonummen keskustan uusimmalla rakennuskohteella aloitetaan katujen ja kunnallistekniikan suunnittelu. Alueelle tulee uusi suurkoulu ja päiväkoti.

Vesitorninmäen kaavoitus saatiin maaliin viime maaliskuussa, kun valtuusto hyväksyi Vesitorninmäen asemakaavan eikä päätöksestä valitettu. (Lue: Viisykkönen 13.3.)

Alue on suurelta osin vanhaa peltoa ja joutomaata. Syksyn aikana kunta teettää alueella mittauksia ja maaperätutkimuksia.

Ensimmäisenä rakennuskohteena uudella kaava-alueella on Jokirinteen oppimiskeskus, johon tulee päiväkoti ja uudet tilat Kirkkoharjun koululle.

Oppimiskeskukseen tulee päivähoito-ja koulutilat yli 1 300:lle lapselle.

Oppimiskeskuksen yhteyteen rakennetaan myös iso liikuntahalli katsomoineen. (Lue: Viisykkönen 19.4.)

Rakennustöillä on aikamoinen kiire. Tavoitteena on ollut, että päiväkoti ja koulun ensimmäisten luokkien tilat olisivat käytössä jo noin kahden vuoden kuluttua.

Jokirinteeseen tulee tilat Finnsbackan päiväkodille, joka toimii väliaikaisissa parakeissa kirjaston vieressä. Väistötilojen väliaikainen rakennuslupa päättyy loppuvuodesta 2019.

Vesitorninmäelle on kaavoitettu myös asuntoja. Alueelle muuttaa arviolta 800-900 uutta asukasta siinä tahdissa, kun tonttimaat omistavat rakennusyhtiö toteuttavat uusia kerrostalokohteitaan.

Vesitorninmäen rakentamisen arvioidaan kestävän kokonaisuudessa kymmenisen vuotta.

Alueelle tulee uusi katuyhteys Gesterbyntien liikenneympyrästä.

Jolkbyjoen ylittävää uutta siltaa rakennetaan parhaillaan uimahallin lähellä. (Viisykkönen 7.4.)


(2) kommenttia

Kommentit (2)

Kiireeseen olisi yksi ratkaisu. Pikimmiten tulisi kaivaa Finnsbackan uuden päiväkodin suunnitelmat suunnittelijoiden arkistoista ja jatkaa hanketta jota talousarviotoimikunta keskeytti. Suunnitelmat lienevät hyvin pitkällä koska niitä tehtiin noin vuoden verran. Ei olisi tulipalokiirettä enää vaan Jokirinteen katuja ja koulua ehtisi suunnitella huolella ja rakentaa hyvin.
Vetovoimainen keskusta harkiten vai hutaisten?
Näinhän se jälleen kerran menee, kiireellä suunnitellaan, kiireellä rakennetaan ja lopputuloksena taas yksi uusi homepäiväkoti ja homekoulu Kirkkonummen lapsille.
Kyläpoliisi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx