(13) kommenttia

Gesterbyn koulukeskuksen pihalle tuodaan lähes oikean näköinen siirrettävä koulu väistötiloiksi

Espoon Viherlaakson siirrettävä koulu pystytettiin vuonna 2014. Koulu on suurempi kuin Kirkkonummelle tuleva. (kuva:Parmaco Oy)

Gesterbyn koulukeskuksen väistötilaksi tilataan iso kaksikerroksinen välikainen koulurakennus viideksi vuodeksi. Kirkkonummen kunta on kilpailuttanut siirtokoulun toimittajan.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta päätti torstai-iltana tarjouskilpailun jälkeen hyväksyä Parmaco Oy:n tarjouksen.

Siirrettävä koulu sijoitetaan kaksiosaisena koulualueen pihalle näillä näkymin hiekkakentän laitaan. Rakennukset ovat kahdessa kerroksessa.

Tilaa siirtokoulussa on noin 2 400 kerrosneliömetriä ja rakennus voidaan liittää kaukolämpöön.

Kirkkonummen kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä kertoo, että siirettävistä rakennuksista haluttiin mahdollsimman paljon oikean koulun näköisiä.

Rakennukset ovat Köykän mukaan aivan eri luokkaa kuin Finnsbackan päiväkodin parakit kirjaston naapurissa.

Viiden vuoden vuokrakustannus väistötiloille on Köykän mukaan runsaat kolme miljoonaa euroa.

Päälle tulevat vielä rakennuksen perustuskustannukset ja käyttökustannukset kuten lämmitys viiden vuoden ajaksi.

Kunta joutuu vielä hakemaan koululle väliaikaisen rakennusluvan.

Parmaco on luvannut siirtokoulun valmiiksi ensi syyslukukauden alkuun, jos viranomaisluvat ja perustukset ovat kunnossa.

Väistötilat päätettiin hankkia, koska ruotsinkielisen koulukeskuksen tiloissa on todettu sisäilmaongelmia, jotka vaativat ison remontin tai kokonaan uusien tilojen rakentamisen.

Samalla selvitetään myös viereisen Gesterbyn koulun remonttitarpeita. Väistötiloja on varauduttu käyttämään myöhemmin myös Gesterbyn koulun opetustiloina.


 


(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Veroprosenttiin väliaikainen korotus teemalla "lapsiystävällisen kunnan lapsille tarkoitetut tilat kuntoon".
Talkoisiin verorahoilla osallistuva
Lainaus jutusta: "Väistötilat päätettiin hankkia, koska ruotsinkielisen koulukeskuksen tiloissa on todettu sisäilmaongelmia, jotka vaativat ison remontin tai kokonaan uusien tilojen rakentamisen."

Kyllä minä ainakin lähtisin siitä, että jo mahdollisesti elinkaarensa ns. loppupäässä olevat koulurakennukset tulisi mahdollisuuksien mukaan korvata täysin uusilla rakennuksilla. Onhan uuden rakentamisessa sisätilaongelmien ratkaisemisen lisäksi muitakin hyviä puolia, uudenaikaisten teknillisten- ja tilaratkaisuiden myötä.

Ja kuten me perussuomalaiset Kirkkonummella kuntavaaliohjelmassammekin toteamme, uusi koulukampus tulisi luonnollisestikin toteuttaa ns. kaksikielisenä oppimiskeskuksena.

Toivon uuden valtuuston ensi töikseen tekevän ns. valtuustosopimuksen, jossa kaikki ryhmät sitoutuvat tulevalla valtuustokaudella siihen, että Kirkkonummella korjataan kaikki kunnalliset home- ja sisätilaongelmat - maksoi mitä maksoi.

Vesa-Pekka Sainio (ps.)
kuntavaaliehdokas nro 102
vps 102
Miten oikeasti saisimme koulut kuntoon? Varojen keräys ja talkoot pystyyn? Miten voin auttaa.
...
Ja seuraavana parakkitilaa tarvitsee Kirkkoharju. Parakkipäiväkoti, parakkikouluja, ei budjetoitu rahaa kunnossapitoon ja remonttiin, huonoa asioiden koordinaatiota, tempoilevaa päätöksentekoa... Ja samat päättäjät haluavat jatkoon seuraavallekin kaudelle.
Kirkkonummelainen malli
Luulen että tässä tilanteessa opetusalan ammattilaiset osaavat parhaiten arvioida miten pitää edetä lasten edun parhaiten silmissä pitäen. Selvä on että melkein koko koulukeskus pitää uudistaa miten pikimmiten joka tapauksessa. Toivottavasti tästä ei tule (kieli-) poliittinen peli. Asia on liian vakava kaikille. Yhdessä - Tillsammans
Tony Björk

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx