(0) kommenttia

Ericssonin yt-neuvottelut: Vähennystarve laski alle puoleen – potkut silti 71:lle työntekijälle

Pääosin Kirkkonummen Jorvaksessa toimivan Ericssonin yt-neuvotteluissa on löydetty suurimmalle osalle irtisanomisuhan alla olleista työntekijöistä muita tehtäviä yhtiössä.

Ericsson aloitti yhteistoimintaneuvottelut lokakuussa. Suunniteltujen vähennysten kohteena oli neuvottelujen alussa arviolta enintään 175 henkilöä. 

Neuvottelujen kuluessa vähennystarve laski merkittävästi, kun henkilöille löytyi uusia työtehtäviä lähinnä uusien tuotekehitysvastuiden myötä, Ericsson kertoo tiedotteessaan.

Neuvottelujen päätyttyä on tarkentunut, että irtisanomiset koskevat 71 henkilöä pääasiassa tuotekehityksessä, palveluliiketoiminnassa ja hallinnollisissa tehtävissä Kirkkonummella ja Oulussa.

Neuvottelujen osana vahvistettiin, että tuotekehitysyksikkö Oulussa suljetaan vaiheittain, kun Ericsson keskittää sisätilojen piensoluratkaisujen kehittämisen muihin Ericsson-yksiköihin.

Kirkkonummella vähennykset koskevat useita eri toimintoja, mutta suurimmat vaikutukset olivat tuotekehityksessä.  

Erittäin hyvin soveltuvan osaamisen vuoksi onnistuttiin Ericssonin mukaan sijoittamaan monia työntekijöitä uusiin tehtäviin erityisesti nyt saaduilla uusilla pilvi-, tietoturva- ja IoT- tuotekehitysvastuualueilla.

Vähennysten jälkeen yrityksen palveluksessa on yli 800 työntekijää, joista pääosa työskentelee Kirkkonummella.

 

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx